Barometern med Joakim Hammar

En av våra föreläsare i projektet är med i Bonus Weekend på Barometern ❤️
Joakim Hammar växte upp med autism, mobbning och psykisk ohälsa. Utanförskapet gjorde honom tyst. Till slut brast allt och han vågade berätta. Nu vill han vara en röst för andra drabbade. ”Mitt budskap är att det finns hopp, att vi alla är mer lika än olika.”

Joakim Hammar minns första gången han skulle föreläsa om sin autism och hur den påverkade hans uppväxt.

Han var nervös och frågade sig flera gånger vad han hade gett sig in på.

Men nervositeten släppte snabbt när han märkte att han möttes av acceptans och nyfikenhet.

29-årige Joakim Hammar från Kalmar brinner för frågor som gäller funktionsnedsattas rättigheter och möjligheter i samhället. Genom Funktionsrätts föreläsningsprojekt Alla har något att berätta föreläser han om hur det är att leva med autism och Aspergers syndrom.

– Jag föreläser om min uppväxt som var speciell eftersom jag hade tvångstankar från nio års ålder. Jag tvättade mig otaliga gånger och hade tvångsritualer. Det påverkade mig otroligt mycket, men jag såg inte då att det var något annorlunda.


https://www.barometern.se/feature/efter-alla-dessa-ar-som-jag-hade-kant-mig-dum-var-det-en-oerhord-lattnad-att-fa-svaret-bd46d6e0

 

Lämna en kommentar